خوزستان/ مبارزه با آفت بلوط در جنگل‌های دزفول آغاز شد

تاریخ انتشار : 1401/01/16 - ساعت انتشار: ٢٠:٣٠ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول گفت: مبارزه با آفت بلوط در سطح چهار هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل‌های شمال دزفول آغاز شد.

علیرضا فتح الهی افزود: عملیات محلول پاشی بیولوژیکی در سطح چهار هزار و۶۰۰هکتار از جنگل‌های بلوط مناطق سخت گذر و کوهستانی احمد فداله با اعتباری حدود ۵۰میلیارد ریال آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در حال محلول پاشی علیه آفت جوانه خوار بلوط هستیم، ادامه داد: ۵۰هزار هکتار از جنگل‌های بلوط دزفول درگیر این آفت هستند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول پیشرفت این عملیات را مطلوب دانست و گفت: سطح آلودگی در کل جنگل‌های زاگرس رو به افزایش است که مقابله با آن عزم ملی می‌خواهد.

وی افزود: با توجه به گسترش آفت جوانه خوار و برگ خوار باید طرح ملی مبارزه با این آفات در دستور کار قرار گیرد در غیر این صورت جنگل‌های با ارزش زاگرس که ریه‌های ایران هستند از بین خواهند رفت.

فتح الهی اظهارداشت: زمان مبازه با این آفت در سن دوم لاروی است و تا زمانی که مشاهده می‌شود و امکان مبارزه وجود دارد، عملیات مبارزه ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه عملیات مبارزه با آفت بلوط در منطقه دزفول تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد، افزود: با توجه به اینکه کل شهرهای خوزستان و استان‌های همجوار دارای جنگل‌های زاگرسی مشغول مبارزه با آفت بلوط هستند، مبارزه زمینی با آن جوابگو نیست.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفو بیان کرد: امکان مبارزه با این آفت در روش زمینی در سطح وسیع امکان پذیر نیست و نیازمند روش‌های بروز و هوایی است.

وی افزود: سال گذشته با همکاری نماینده دزفول در مجلس و رایزنی با رئیس سازمان جنگل و مرتع اکیپی به دزفول اعزام و وضعیت بررسی شد ولی امکانات و هواپیماهای موجود امکان مانور در مناطق کوهستانی را نداشتند به همین دلیل محلول پاشی هوایی متوقف شد این در حالی است که ۲باند هواپیما نیز در دورک در دل جنگل‌های بلوط پیش بینی شده بود.

فتح الهی با تاکید بر لزوم اجرای طرح ملی برای مبارزه با آفات با توجه به سطح درگیر گفت: اگر این عملیات به صورت هوایی انجام شود، سرعت عمل، دقت، کیفیت و کارایی نیز بیشتر می‌شود.

 شهرستان دزفول دارای ۲۳۰هزار هکتار جنگل، حدود ۶هزار هکتار بیشه زار و ۱۱۲هزار هکتار مرتع است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here