زنجان/درختکاری و حفاظت از درختان نیاز به فرهنگ سازی عمومی دارد

تاریخ انتشار : 1401/12/16 - ساعت انتشار: ١٤:٤٣ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی یکی از طرح‌هایی که اجرا خواهد شد، طرح مردمی یک میلیون کاشت درخت است که با ۳ مرحله تولید، کاشت و حفاظت اجرا می‌شود. درخت‌کاری و حفاظت از درختان نیاز به فرهنگ سازی عمومی و آموزش دارد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- سیدحسن حسینی ظهر روز (۱۵اسفندماه) در مراسم روز درختکاری، اظهار کرد: منابع طبیعی به دو شکل تجدید شونده و تجدید‌ناپذیر تقسیم‌ می‌شوند. باید پذیرفت وضعیت منابع طبیعی در جهان و همچنین در ایران مطلوب نیست در حالی‌که ما در قبال طبیعت مسئول هستیم و باید از آن حفاظت کنیم.

وی با اشاره به اینکه کاشت درخت یک حرکت دینی است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از جنگل‌ها از بین رفتند و باید حرکت‌های جدی و گسترده‌ای در راستای احیا جنگل‌ها و درخت‌کاری صورت گیرد.

حسینی افزود: اکولوژیست‌ها می‌گویند اکوسیستم‌ها خود تنظیم هستند و بی نظمی‌های بیرونی را دل در خود خنثی می‌کنند اما دخالت بشر نظم اکوسیستم را بهم می‌زند.

وی با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی برنامه‌های مختلفی در راستای حفظ و احیا درخت و جنگل‌ها دارد، ادامه داد: به مناسبت هفته منابع طبیعی یکی از طرح‌هایی که اجرا خواهد شد، طرح مردمی یک میلیون کاشت درخت است که با ۳مرحله تولید، کاشت و حفاظت اجرا می‌شود. درخت‌کاری و حفاظت از درختان نیاز به فرهنگ سازی عمومی و آموزش دارد.

این مسئول با تاکید بر کنوانسیون مقابله با بیابانزایی تعهد جهانی کاشت درخت، اذعان کرد: در افق ۲۰۳۰سهمیه کشور ما کاشت ۸میلیارد درخت است و طی برنامه‌ریزی‌ها با کاشت سالیانه ۲۵۰میلیون اصله درخت شروع کنیم تا در افق ۲۰۳۰به ۸میلیارد درخت برسیم.

 رئیس شورای شهر زنجان در ادامه با بیان اینکه ما نیاز داریم که درخت کاری استمرار داشته باشد، تشریح کرد: برای محقق شدن این مسئله باید فرهنگ‌سازی و آموزش داشته باشیم.

مجید ناصحی‌مقدم با اشاره به اینکه مکان‌یابی درست و میزان مصرف آب درختان باید به درستی سنجیده شود، بیان کرد: باید برنامه منظمی برای آموزش از مقطع دبستان، محیط اداری و در بستر عمومی برای شهروندان داشته باشیم. یکی از دلایلی که در درخت‌کاری به طور گسترده موفق نمی‌شویم عدم آموزش است.

این مسئول خاطرنشان کرد: آموزش باید در بسترها و رده‌های مختلف جامعه انجام شود. همچنین لازم است کاشت گونه‌های مختلف گیاهی با برنامه صورت بگیرد و برای حفاظت از آن آیده نگری شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here