اجرای 958 کیلومتر بادشکن برای مهار فرسایش بادی در خراسان جنوبی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی از اجرایی شدن تاکنون 958 کیلومتر بادشکن زنده و غیر زنده برای کاهش فرسایش بادی و گرد و غبار در خراسان جنوبی خبر داد.
علیرضا نصرآبادی با اشاره به اینکه باد از عوامل فرسایش در مناطق خشک و نیمه خشک به حساب میآید که بر اثر آن بخش زیادی از خاک با ارزش زراعی از بین میرود گفت: یکی از راههای مقابله با این پدیده زیان بار و شوم، ایجاد بادشکنهای طبیعی است که در واقع نوعی مانع در مسیر جریان باد بوده که با کاهش سرعت باد و یا ایجاد انحراف در مسیر باد از خسارت به گیاهان زراعی و باغی و همچنین آسیب به خاک تا حد زیادی کاسته میشود.
وی افزود: فرسایش بادی یکی از جنبههای بیابان زایی و تخریب اراضی در مناطق خشک است که علاوه بر کاهش حاصلخیزی خاک، سبب ایجاد خسارت به تاسیسات مستقر در این مناطق میشود.
نصرآبادی افزود: احداث بادشکنهای غیر زنده با شاخههای درختان و درختچهها و الوار و همچنین مصالح ساختمانی یکی از شیوههای رایج در کاهش خسارت هاست؛ که تاکنون این نوع بادشکن در 577 کیلومتر از مساحت بیابانی استان اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: علاوه بر این در نزدیک مزارع و روستاها که دسترسی به آب مقدورتر است 381 کیلومتر بادشکن زنده اجرا شده که تاثیر بسیاری در کاهش گرد و غبار و جلوگیری از انباشت ماسههای روان در کنار مزارع و منازل روستاییان داشته است.
نصرآبادی با اشاره به اینکه برای بادشکنهای زنده به ازای هر کیلومتر کار با 7 مرحله آبیاری حدود 15 میلیون تومان اعتبار لازم است گفت: برای اجرای بادشکنهای غیر زنده با توجه به نوع مصالح به ازای هر کیلومتر کار حدود 25 میلیون تومان هزینه میشود.
وی گفت: یک شبکه بادشکن تا حد زیادی از فرسایش بادی جلوگیری کرده و خسارتی که در اثر مسائل مکانیکی بادی ممکن است ایجاد شود را کاهش میدهد، همچنین این بادشکنها بر روی بازدهی دام و بالابردن عملکرد گیاهان زراعی بسیار تاثیر گذار است.
به گفته نصرآبادی مجموعی از عملیات مقابله با بیابان زایی توانسته از مهاجرت روستاییان و مرزنشینان جلوگیری کند؛ که با مشارکت مردم و تخصیص به موقع اعتبارات میتوان طرحهای مقابله با بیابان زایی را با قدرت بیشتری پیش برد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |