منابع طبیعی و کتابخانه های عمومی استان مرکزی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

تاریخ انتشار : 1401/03/31 - ساعت انتشار: ١٢:٥١ - گروه خبری : اخبار استان

اداره کل منابع طبیعی و کتابخانه های عمومی استان مرکزی با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از فارس-  در این نشست سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی با عبدالحسین محمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، تفاهمنامه همکاری با هدف برگزاری برنامه‌های مشترک فرهنگی اجتماعی به امضا رسید.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در این نشست گفت: دغدغه ما حفظ منابع طبیعی است و تلاش می‌کنیم با فرهنگ سازی و آموزش از بحران‌هایی نظیر خشکسالی، بیابان زایی و بحران گرد و غبار جلوگیری کنیم.

محمدی با اشاره به جذب 2 هزار و 50 همیار طبیعت در راستای حفاظت و حراست از عرصه‌های طبیعی و ملی در استان مرکزی گفت: جامعه هدف کتابخانه‌های عمومی استان می‌توانند ما را در زمینه ترویج فرهنگ منابع طبیعی در بین اقشار جامعه، جلب مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه در منابع طبیعی، ساماندهی علاقمندان و دوستداران منابع طبیعی یاری کنند.

وی ادامه داد: بیش از 80 درصد مساحت کشور را عرصه‌های منابع طبیعی شامل جنگل، مرتع و بیابان تشکیل می‌دهد و بیش از یک میلیون خانوار به صورت مستقیم بهره بردار این منابع خدادادی هستند.

عبدالحسین محمدی گفت: این اداره کل به علت پراکندگی و وسعت زیاد عرصه‌های مرتعی، جنگلی و بیابانی به تنهایی قادر به حفظ و احیای منابع طبیعی نیست و این امر مستلزم مشارکت همگانی است و آموزش همیاران طبیعت با هدف تقویت سطح دانش و بهره گیری از توانمندی‌های آنان از اهداف جذب همیار طبیعت در این اداره کل است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اقدام فرهنگی را تنها راه برون رفت از مشکلات بر سر راه حفاظت از منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: حضور و جذب همیار طبیعت نقش مهمی در حفاظت از عرصه‌های طبیعی و ملی استان و کشور به همراه دارد و استفاده از ظرفیت کتابخانه‌های عمومی و ترویج فرهنگ کتابخوانی در این زمینه راهگشاست.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی نیز در این نشست ضمن معرفی خدمات و فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: منابع طبیعی کشور محدود و مربوط به تمامی نسل هاست و ما موظف هستیم زمینه ای را فراهم کنیم تا اعضاء و مراجعین کتابخانه‌های عمومی با شیوه‌های حفظ و نگهداری این ثروت‌های خدادادی آشنا شوند.

مهدیان پور افزود: می‌توان با ترویج کتابخوانی و معرفی منابع و کتاب‌های مرتبط، ضرورت حفظ و نگهداری منابع طبیعی را به نسل جدید آموزش داد.

وی ادامه داد: اجرای طرح عضویت سراسری، بخش نسخ خطی و تالار مفاخر و استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی ویژه دانشجویان و پژوهشگران از خدماتی است که همیاران طبیعت و کارکنان منابع طبیعی استان مرکزی می‌توانند از آن بهره مند شوند.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: منابع علمی کتابخانه‌ها با توجه به پیشرفت‌های حاصل‌شده در دانش بشر، نیاز به پویایی و روزآمدسازی دارند، همچنین دسترسی اعضای کتابخانه‌های عمومی به اطلاعات علمی، بدون محدودیت مکانی و زمانی، حائز اهمیت است که بدین منظور، از سال گذشته دسترسی بیش از 600 کتابخانه‌ به پایگاه‌های اطلاعاتی فراهم شد و در سال جدید نیز دسترسی کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور به پایگاه‌های اطلاعاتی به شکل گسترده‌تری فراهم شده است.

وی افزود: دسترسی به پایگاه اطلاعاتی مگاپیپر، که مجموعه‌ای غنی از پایگاه‌های اطلاعاتی تمام‌متن فارسی و لاتین در موضوعات مختلف دانش بشری است، تمدید شده و تمامی کتابخانه‌های استان مرکزی، می‌توانند از منابع این پایگاه‌ها استفاده کنند.

فعالیت‌های مشترک آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی، ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقاء سطح فرهنگی افراد و خانواده‌های تحت پوشش اداره کل منابع طبیعی، همکاری در زمینه ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی و تبدیل آن به معارف عمومی در بین آحاد جامعه از طریق کتابخوانی و معرفی منابع مطالعاتی مرتبط، همکاری مشترک در برگزاری کارگاه‌های آموزشی عمومی و تخصصی برای کارکنان و اعضای کتابخانه‌های عمومی در زمینه‌های مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری، معرفی سامانه ملی همیاران طبیعت و آثار و برنامه‌های علمی، پژوهشی اداره کل منابع طبیعی به اعضا و مراجعین کتابخانه های عمومی و ارائه تسهیلات و تخفیف نیم بهاء عضویت برای کارکنان اداره کل منابع طبیعی، خانواده های آنها و اعضای سامانه همیاران طبیعت در استان مرکزی از مفاد این تفاهم نامه است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here